Home / Kachels / Kachels Utrecht / Houtkachels-rookkanalen / Houtkachels-rookkanalen

Houtkachels-rookkanalen

Houtkachels-Rookkanalen geeft u de warmte van de 21e eeuw.

Wij bieden meer dan 250 verschillende modellen kachels. De merken die wij leveren zijn oa:
Amesti, Bruno Stovers, Dovre, Dru, Jacobus, KFD, Kratki, Masterflamme, Pacific energie en Warmfire®.

Onze houtkachels voldoen aan NEN-EN13240:2001 normen.

Wij leveren rookkanalen van het merk warmfire®. warmfire® levert betrouwbare

en geschikte rookkanalen voor uw woning met 25 jaar garantie die door heel Europa geleverd worden.

De dubbelwandige rookkanalen hebben geen steenwol maar zijn voorzien van een keramische isolatie.

De rookkanalen van het merk warmfire® zijn oa geschikt voor:

Houtkachel cv
Houtkachels
Inbouwkachels
Kolenkachels
Oliekachels
Open en gesloten gaskachels
Openhaarden
Palletkachels
verzend koste kunt u hier vinden verzend koste
installatie
De rookkanalen zijn EG gecertificeerd en voldoen aan het bouwbesluit artikel 2.59. Voor meer informatie, klik hier NEN6062:2011 artikel 2.59.

klik hier voor meer informatie waarom een rookkanaal van het merk warmfire

Wij leveren alles uit voorraad. De levertijden zijn 1-2 werkdagen.

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via de contactpagina. Wij streven er naar uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden

U vraagt zich af waarom u geen Rookkanaal of Kachelpijp met een isolatie van steenwol voor een hout gestookte kachel gebruikt?

Omdat deze daar niet geschikt voor is. Een rookkanaal met een isolatie van steenwol is in de regel een goedkoop rookkanaal en uitermate geschikt voor een gasgestookte haard maar absoluut niet geschikt voor een hout gestookte kachel.

Waarom is dat dan? Dat gaan wij u hier uitleggen, lees maar verder…..

Aluminiumsilicaat isolatie, of wel keramische isolatie, wordt de isolatie van de 21e eeuw genoemd. Waar vroeger in de, professionele, ovenbouw werd gewerkt met steenwol isolatie wordt tegenwoordig alleen nog maar met keramische isolatie gewerkt. Ook in uw oven, in de keuken, vindt u de keramische isolatie terug. Waarom wordt er tegenwoordig met keramische isolatie wordt gewerkt? Omdat deze isolatie bestand is tegen zeer hoge temperaturen. ( tot wel 1700 graden C °) Steenwol heeft een smeltpunt van 1000 graden C °

Maar steenwol kan toch tegen hoge temperaturen?

Steenwol is zeer goed tegen temperaturen bestand. Vanaf 200 graden °C en hoger zal het bindhars, wat in steenwol verwerkt is, verdampen. Op zichzelf is steenwol vochtongevoelig, de bindingshars is dit echter niet. Dit betekent dat voorkomen moet worden dat bij de uitvoering, of tijdens het gebruik, vocht bij de isolatie kan komen, welke vervolgens in het materiaal zal condenseren. Dit is niet te voorkomen. Door het verhitten, en het afkoelen, ontstaat er condens. Het materiaal neemt bij inwendige condensatie door zijn lage diffusieweerstand zeer snel vocht op, terwijl ook de warmtegeleidingcoëfficiënt reeds bij lage vochtgehaltes zeer snel stijgt.

Wat gebeurt er als het bindmiddel verdampt?

Daarom is een rookkanaal vervaardigd van steenwol niet geschikt voor een houtkachel. Rookgassen verlaten de kachel bij een temperatuur van 350 graden C ° het bindmiddel zal vanaf het eerste moment dat de kachel gebruikt wordt verdampen. Dit ruikt u ook in de vorm van een zware weeïge lucht die naar verloop van tijd verdwijnt. Als de lucht verdwenen is, dan is ook het bindmiddel verdampt en zakt de isolatie als een pudding in elkaar. Het rookkanaal is dan niet meer goed geïsoleerd en ontstaat er tevens condensatie tussen de binnen en de buitenwand. De warmtegeleidingcoëfficiënt zal stijgen en uw rookkanaal wordt aan de buitenkant bloedheet!!! Dit is de reden waarom u niet kiest voor een rookkanaal met steenwol isolatie.

Maar de T600 test hoe zit dat dan?

Nu zult u denken dat tegenwoordig een rookkanaal aan de T600 norm moet voldoen. Tijdens een test, die kortstondig wordt uitgevoerd, blijft het rookkanaal ook binnen de geldende normen. De bindingshars is nog aanwezig in het steenwol en de test zal dan ook goed doorlopen worden. Zou de test herhaald worden of zou de test langer uitgevoerd worden, dan zal de isolerende werking van de steenwolisolatie verloren gaan en zal de test niet meer voldoen. Helaas voor de consument wordt er, nog, niet op deze manier getest. En zou veel leed bij de consument bespaard kunnen blijven.

Maar ik heb toch garantie op mijn rookkanaal?

Dit is ook de reden waarom een leverancier, van een rookkanaal met steenwol isolatie, geen garantie geeft op het inzakken van de wol. U kunt garantie na een schoorsteenbrand al helemaal vergeten. De garantie wordt alleen gegeven op de corrosiebestendigheid van het Rvs. Warmfire® rookkanalen zijn voorzien van keramische isolatie, u krijgt 25 jaar garantie op de corrosiebestendigheid en u krijgt uiteraard 25 jaar garantie op de isolatie zelfs na een schoorsteenbrand. Al is het Rvs volledig vergaan, de isolatie van dit kanaal zal volledig intact zijn.

Is een rookkanaal met steenwolisolatie dan per definitie slecht?

Nee, een rookkanaal met steenwolisolatie is zeker niet slecht, mits deze op de juiste manier wordt gebruikt en dat is voor een gasgestookte haard. De optredende rookgastemperaturen die hierbij vrijkomen zijn niet hoger dan 250 graden °C

Warmfire® rookkanalen, klaar voor nu, maar zeker ook voor de toekomst.





Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerde portfolio in de regio

Grafisch ontwerp Grafisch ontwerp
Voorbeelden van gerealiseerd grafischontwerp van studio Care Graphics...

Grafisch ontwerp Grafisch ontwerp
Gerealiseerd grafisch ontwerp van studio Care Graphics...

Grafisch ontwerp Grafisch ontwerp
Gerealiseerd grafisch ontwerp van studio Care Graphics...

Digitaal printen Digitaal printen
Printen in eigen beheer van periodieken...




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap