Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Alles wat je moet weten over goud kopen

Alles wat je moet weten over goud kopen

Alles wat je moet weten over goud kopen

Als je goud kopen wilt, is het van belang je van tevoren goed te laten informeren over de mogelijkheden. Goud is namelijk in vele vormen verkrijgbaar. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om goud te verzamelen, in de vorm van munten. Maar ook sparen of beleggen in de vorm van goud behoort tot de mogelijkheden. Zo heb je vermogen in handen zonder afhankelijk te zijn van een derde partij zoals een bank. Immers heeft de meest recente crisis laten zien dat ook banken om kunnen vallen.

Waarom goud kopen?

Het idee dat je buiten het normale financiële systeem vermogen kunt bezitten, spreekt een hoop mensen aan. Sinds medio 2008 zijn meer en meer mensen op zoek naar onafhankelijkheid van derde partijen zoals banken. Sommigen nemen hierdoor hun toevlucht in digitale valuta (cryptocurrency) zoals Bitcoin. Maar ook goud kopen is een goed alternatief als je vermogen wilt bezitten buiten de banken om. Banken kunnen immers vallen, en in het slechtste geval ben je een hoop van je vermogen kwijt.

Bovendien gaan meer mensen op zoek naar alternatieve manieren om vermogen te bezitten wanneer er sprake is van een financiële crisis. De waarde van goud fluctueert altijd, maar in het verleden is gebleken dat de koopkracht van goud robuust is. Ook in financieel zware tijden. Daarom is goud kopen een aantrekkelijke optie. Bovendien is goud verkrijgbaar in verschillende vormen, zodat je zelf kunt kiezen wat je er mee gaat doen. Voor de verzamelaar is er genoeg te vinden, maar ook als je met goud wilt gaan beleggen zijn er genoeg opties.

Goud kopen: in welke vormen?

Er zijn verschillen tussen fysiek goud kopen en beleggen in goud. Laten we met deze laatste beginnen. Natuurlijk kan fysiek goud gebruikt worden om te beleggen, maar je hebt ook andere opties op dit gebied. Ten eerste zijn er goudtrackers of ETF’s. Hierbij wordt de waarde ontwikkeling van het goud gevolgd. Dit kan geld opleveren, maar er kleven wel risico’s aan deze optie. Daarnaast kan gekozen worden voor het kopen van aandelen in goudmijnen. Echter is de markt volatiel, waardoor deze optie meer geschikt is voor de ervaren speculant. Wil je fysiek goud kopen, dan heb je de optie tussen gouden munten en goudbaren. Dit is een blok zuiver goud. Beide hebben een zuiverheid van 99,9%.

Zilver kopen

Naast het kopen van goud is ook zilver kopen een optie. Zilver is tevens een edelmetaal, maar dit metaal is minder zeldzaam dan goud. Dit komt onder meer omdat er, naast het zuiver winnen van zilver, nog andere opties zijn op dit vlak. Hierdoor ligt de prijs van zilver een stuk lager in vergelijking met goud. Dit hoeft niet per se iets slechts te zijn: hierdoor kun je grotere hoeveelheden zilver in kopen voor goede prijzen.

Net als met goud kan je zilver niet alleen fysiek aanschaffen, maar je kunt er ook in beleggen. De optie om zilver in opslag te bewaren, is aanwezig. Maar als je zilver fysiek wilt bezitten, heb je twee opties. Ten eerste kun je kiezen voor zilveren munten. Deze zijn in verschillende uitgaves te verkrijgen. Populaire voorbeelden hiervan zijn de Silver Eagle en de Maple Leaf, die allen 1 troy ounce wegen. Maar ook zilverbaren zijn een mogelijkheid. Voor beide geldt een zuiverheid van 99,9% zilver.

Alles wat je moet weten over goud kopen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

02-07-2020 - Succesvol ondernemen doe je met deze 7 tips
Nederland kent steeds meer ondernemers en die stellen zich uiteraard allemaal bij het begin van hun zelfstandigheid de vraag wat het geheim is van succesvol ondernemen. Dat geheim bestaat niet. Wel zi
Lees meer

30-04-2020 - Zie je het niet meer zitten of zie je kansen?
We leven in een unieke tijdEen heel pijnlijke periode voor degenen die getroffen worden door COVID-19. Niet alleen voor iedereen die lijfelijk te maken heeft met ziekte of zelfs overlijden. Op bijna a
Lees meer

15-04-2020 - Bewaking diensten
Dit is waar wij om geven Dutch Team Security, opgericht in 2007, heeft jarenlange ervaring in de particuliere beveiliging op het gebied van objectbeveiliging, ISPS-haven
Lees meer

27-02-2020 - 5 handige tips om als zzp'er geld te besparen
Het leven van een zzp’er kent zowel voor- als nadelen. Een nadeel? Je bent vaak op jezelf aangewezen. ‘Is dat juist geen voordeel?’ Misschien wel, maar het houdt in dat je zelf voor
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap