Home / Website Blog / Maak je webwinkel klaar voor de opening in zes stappen

Maak je webwinkel klaar voor de opening in zes stappen

Maak je webwinkel klaar voor de opening in zes stappen

Je hebt je ondernemingsplan klaar en je hebt de eerste contracten met leveranciers al getekend. Het enige dat je nog nodig hebt is de webwinkel zelf. Welke stappen moet je volgen voordat je je webwinkel kunt openen voor het publiek?

1. Kies je software

Voordat je je webwinkel kunt openen, heb je software nodig. Je kunt ervoor kiezen om je webwinkel te laten bouwen door een expert. Je moet dan allerlei ingewikkelde keuzes maken over de hosting van je webwinkel en welk systeem je gaat gebruiken. Bovendien zijn de kosten voor het ontwikkelen van je eigen webwinkel erg hoog. Een eenvoudige webwinkel kost al gauw €10000.

Voor verreweg de meeste e-commerce ondernemers is een dienst als Shopify daarom perfect. Via Shopify krijg je een uitstekende basis. Je krijgt een snelle en gebruiksvriendelijke basiswebwinkel die je eenvoudig aan je wensen aan kunt passen. Je betaalt een vast, laag bedrag per maand.

Maak je webwinkel klaar voor de opening in zes stappen

2. Kies je betaalsystemen

Als je je webwinkel gaat beginnen, kun je haast niet om iDeal heen. Het grootste deel van de internettransacties in Nederland gaat via dit systeem. Toch zijn er ook veel klanten die op een andere manier willen betalen. Denk aan een betaling achteraf via Klarna of betaling met creditcard of PayPal.

Richt je je ook op buitenlandse klanten, dan heb je meer nodig dan alleen iDeal. Je kunt dan ook betalingen aanbieden via Sofort en Bancontact. Dit zijn de Duitse en Belgische tegenhangers van iDeal.

Welke betalingssystemen je ook wilt, je kunt deze eenvoudig inrichten in je eigen Shopify-omgeving. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is voldoen aan de administratieve verplichtingen.

3. Maak de lay-out

Het is belangrijk om een goede en herkenbare lay-out te hebben voor je webwinkel. Sla hierin niet door, het belangrijkste is dat je gebruikers makkelijk de weg vinden in je webwinkel.

Als je snel wilt beginnen met je webwinkel, dan gebruik je een basis-thema uit de Shopify-bibliotheek. Je voegt hier je eigen touch aan toe, bijvoorbeeld door het kleurgebruik en door een logo toe te voegen. Je kunt je webwinkel later altijd nog wat verder verfijnen.

4. Duidelijke productpagina’s

Zodra je webwinkel open is voor het publiek, kunnen er mensen op je productpagina’s terecht komen. Je hebt dan goede productpagina’s nodig zodat je klanten weten wat ze van je product kunnen verwachten.

Je hebt hier twee dingen voor nodig. Als eerste heb je unieke productbeschrijvingen nodig. Ook al heeft je leverancier misschien standaardteksten in de aanbieding, het is beter om je eigen productteksten te maken.

Als tweede heb je goede productfoto’s nodig. Als de fabrikant foto’s heeft, kun je deze gebruiken. Soms moet je eerst je eigen productfoto’s maken. De combinatie van de tekst en de productfoto’s moet aantrekkelijk en duidelijk zijn voor je klanten. Zij moeten geen vragen of twijfels meer hebben.

5. Denk na over je marketing

Als je webwinkel straks open gaat, heb je manieren nodig om de klanten naar je winkel te trekken. Het is belangrijk om sommige onderdelen alvast in te richten. Misschien vinden je eerste bezoekers jouw producten wel zo mooi dat ze die willen delen op social media. Het is dan handig dat je socialmediaprofielen en buttons hebt.

Veel andere vormen van marketing kun je later nog toevoegen aan je webwinkel. Een blog-sectie in je webwinkel is zo geopend. Je kunt ook op ieder moment nog met advertenties beginnen.

6. Open de webwinkel

Op dit moment is de webwinkel klaar voor de opening. Je kunt het virtuele lintje doorknippen en de eerste klanten verwelkomen.

Zodra je webwinkel open is, krijg je heel veel informatie binnen. Via Google Search Console zie je op welke zoektermen klanten binnen komen. In Shopify Analytics zie je allerlei gegevens over je transacties. Ook krijg je allerlei vragen van klanten. Deze informatie vormt waardevolle input om je webwinkel verder te verbeteren.

Je eigen webwinkel beginnen

Wil je je eigen webwinkel beginnen? Shopify biedt een uitstekende basis om je eigen webwinkel op te zetten. Je richt je webwinkel snel in en legt zo de basis voor een succesvolle start in de e-commerce.





Maak je webwinkel klaar voor de opening in zes stappen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

27-01-2024 - Een website maken of laten maken?
Heb je de wens om een eigen website te maken én te beheren? Dat is gelukkig makkelijker dan ooit te voren. Want de verschillende soorten software kun je op een laagdrempelige manier een profess
Lees meer

18-09-2023 - Zo weet je of een website betrouwbaar is
Oplichters verzinnen steeds nieuwe manieren om consumenten online op te lichten. Daardoor kunnen websites van webshops soms zo op elkaar lijken, dat het lijkt alsof de website betrouwbaar is. Dat terw
Lees meer

11-08-2023 - Een webshop beginnen? Hier 5 tips!
Met de groeiende populariteit van online winkelen, is het starten van een webshop een aantrekkelijke onderneming geworden voor veel mensen. Een webshop biedt de mogelijkheid om producten te verkopen a
Lees meer

20-03-2023 - 3 tips voor het realiseren van je webshop
Overweeg je om een webshop te starten? Dan zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Het maakt niet uit of je een kleine of grote onderneming hebt, een webshop starten kan een h
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap