Home / Verzekeringen Blog / Verzekeringen voor ZZP'ers: Even Apeldoorn bellen!

Verzekeringen voor ZZP'ers: Even Apeldoorn bellen!

Verzekeringen voor ZZP'ers: Even Apeldoorn bellen!

Als ZZP’er werken, brengt de nodige risico’s met zich mee. Je denkt misschien: “Ach, ik ben voldoende verzekerd met mijn reguliere verzekeringen. Een extra zakelijke aansprakelijksverzekering heb ik niet nodig.” Denk dan nog maar een keer extra na. Wanneer je als ondernemer iets kapot maakt, keert je persoonlijke verzekering dit niet uit. Ook algemene voorwaarden helpen je niet uit de brand als je schade veroorzaakt. Kijk daarom een naar een aansprakelijkheidsverzekering zzp.  

Aansprakelijkheidsverzekering ZZP

Rechtsbijstand dekt de schade wel toch? 

Je rechtsbijstandverzekering zal de kosten voor je juridische kosten dekken, maar bij schade door schuld zal het niet de schadevergoeding dekken. Deze komt nog steeds uit eigen zak. Denk je: het is me nog nooit overkomen. Ongeluk zit in een klein hoekje en het kan je dus altijd een keer gebeuren. Dit zijn goede redenen om toch te informeren naar een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en deze zijn niet zo duur als je misschien denkt.

Geef nooit direct aansprakelijkheid toe! 

Wat moet je nou doen als je aansprakelijk gesteld wordt? In veel gevallen weet je zelf niet wanneer je wel of niet aansprakelijk bent. Laat de erkenning van aansprakelijkheid over aan mensen die er voor geleerd hebben. Bijvoorbeeld de specialisten van je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Als je aansprakelijkheid erkent is het erg lastig om dit terug te draaien. Dat betekent natuurlijk niet dat je niet kunt meeleven met degene die schade heeft geleden. Het is altijd erg vervelend als je zoiets overkomt.

Je staat er niet alleen voor 

Mocht de claim kloppen, begin dan het afhandelingsproces en laat je verzekeraar daarbij helpen wanneer je een verzekering hebt. Een aansprakelijkheidsverzekering kan hierbij dan sowieso een voordeel zijn, omdat je er niet alleen voor staat in een situatie waarbij je waarschijnlijk in onbekende wateren vaart. Je hebt al genoeg aan je hoofd, laat een professional zich bezighouden met de afhandeling van de schade! Nu is het voordeel dat veel verzekeraars naast een particuliere ook een verzekering voor bedrijven aanbieden. Dit scheelt vaak in de premie.  

Werk met collega’s die ook verzekerd zijn! 

Wanneer je met anderen werkt die ook ZZP’ers zijn, is het verstandig met je collega’s in overleg te gaan en op een rijtje zet hoe de aansprakelijkheid geregeld is. Het is ook een goed idee te checken of de verzekering die je hebt ook voldoende dekking biedt voor jouw bedrijf. Wanneer je verzekering bepaalde schades niet vergoed, zul je alsnog zelf met geld over de brug moeten komen. 

Naast letsel- en materiële schade ook financiële schade verzekeren

Een extra aanvullende beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan ook een goede keuze zijn naast een gewone aansprakelijkheidsverzekering. Bij deze aanvullende verzekering ben je ook verzekerd bij schade die wordt vooroorzaakt bij het uitoefenen van je beroep. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je een foute berekening maakt waaruit financiële schade volgt. Daarnaast zijn jij en jouw werknemers ook op locatie en onderweg verzekerd. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is aanvullend, omdat deze ook financiële schade dekt waar een gewone AVB alleen letsel- en materiële schade dekt.

Arbeidsongeschiktheid ook belangrijk om rekening mee te houden 

Ook als ondernemer zelf kan het van belang zijn een verzekering af te sluiten voor arbeidsongeschiktheid. Veel ZZP’ers hebben hier geen verzekering voor met als struikelblok de hoge premies. Door een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten, bouw je voor jezelf zekerheid in dat je bij arbeidsongeschiktheid wel een inkomen hebt. Een andere optie is een broodfonds. In zo’n fonds betaalt een groep ZZP’ers premie en als je arbeidsongeschikt wordt, wordt er uit het fonds uitbetaald.





Verzekeringen voor ZZP

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

06-03-2024 - Een uitvaartverzekering afsluiten? Let op deze zaken
Het afsluiten van een uitvaartverzekering is een belangrijke stap voor iedereen die zijn nabije toekomst plant en zijn dierbaren wil beschermen tegen onverwachte kosten. Bij het afsluiten van deze ver
Lees meer

19-12-2023 - Wat moet je weten over de basis reisverzekering?
Wil je de juiste reisverzekering afsluiten en twijfel je of een basisverzekering wel voldoende is? Iedere verzekering begint in feite bij de basis en kan van hieruit steeds verder uitgebreid
Lees meer

13-10-2023 - Het belang van de juiste verzekeringen als ondernemer
Als ondernemer bent u er wellicht niet zo mee bezig, verzekeren. Het is druk en u besteed uw tijd liever aan het runnen van uw onderneming. Maar of u nu zelfstandige zonder personeel bent of directeur
Lees meer

24-08-2023 - Alles over het verzekeren van een bedrijfsauto
Veel bedrijven in ons land moeten voor het leveren van goederen of diensten beschikken over een bedrijfsauto. Omdat ze producten moeten afleveren bij klanten, omdat ze gereedschap of materialen mee mo
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap