Home / Schoenen Blog / Nederland schoenenland

Nederland schoenenland

Nederland schoenenland

Wie aan schoenen denkt, denkt direct aan Italië. Het land staat bekend om zijn luxe dames en herenschoenen, welke met veel oog voor detail ontworpen zijn.  Het is niet voor niets dat we volgens het CBS ruim 200 miljoen Euro besteden aan het importeren van deze paradepaardjes. De Nederlanders lopen graag op Italiaanse stappers. Misschien minder bekend zijn de schoenenmerken van eigen bodem. De buitenlands klinkende namen doen anders vermoeden, maar deze merken zijn echt oer- Hollands. Voor een klein land als Nederland staan we, letterlijk, stevig in onze schoenen als ontwerpers. Daar mogen we best trots op zijn. Vaak bijzonder innovatief en ontstaan vanuit een enorme passie voor schoenen. Leuk om eens naar op zoek te gaan, een volgende keer dat je schoenen gaat kopen.

Nederland schoenenland

Lopen op wolken

Acht jaar geleden introduceerde het Nederlandse schoenenmerk Nubikk schoenen met lichtgewicht zolen en een speciaal ontworpen superzacht voetbed. Vanuit de gedachten dat mode hand in hand moet gaan met comfort werd de spierwitte Nubikk sneaker op de mark gebracht. Dat sloeg aan. Al snel exporteerde Nubikk naar onze buurlanden en inmiddels is de collectie uitgebreid met enkellaarsjes, kleding en accessoires. Om het merk exclusief te houden, worden de schoenen in maximaal drie winkels per stad verkocht. De schoenencollectie bestaat zowel uit schoenen voor heren als voor dames.

Shabby chic

Je kunt geen modemagazine openslaan of je komt ze tegen, de Shabbies van Fred de la Bretonière.  Deze trademark laarzen zijn terug te vinden in de kast van elke fashionista. Fred begon lang gelden, al in 1970, met het produceren van houten klompen met een bovenkant van leer. Al snel werd hij uitgeroepen tot beste schoenenontwerper van Nederland. Zijn ontwerpen zijn tijdloos en van hoge kwaliteit. De bekende laarzen worden zelfs mooier wanneer je ze langer draagt en zijn niet kapot te krijgen. Ook bij Fred de la Bretonière kun je jouw schoenencollectie aanvullen met riemen, tassen en zelfs sokken. Zijn producten zijn verkrijgbaar in binnen- en buitenland.

Minimalistische sneakers

Al lang voordat witte sneakers een hype werden bedachten de jongens van ETQ een minimaliatische hagelwitte sneaker. Het idee ontstond eigenlijk als tegenbeweging op al die enorme logo’s op dure sportschoenen van bekende merken. Mooie zet, om een betaalbare schoen te ontwerpen met een luxe uitstraling. De eerste 36 paar waren direct uitverkocht en nu, inmiddels tien jaar later, liggen de sneakers in winkels door heel Europa. ETQ probeert elke seizoen zijn sneaker te verbeteren, met als uitgangspunt duurzaamheid en comfort. Hetzelfde product, maar dan net ietsje beter.

Ga je eigen weg

Letterlijk vertaald betekent Via Vai “komen en gaan”. Via Vai tekent al dik 25 jaar haar ontwerpen vanuit Kaatsheuvel speciaal voor vrouwen. Zo’n beetje elke damesschoen die je kunt bedenken rolt hier van de tekentafel. Van laarzen en sneakers tot sandalen, espadrilles en zelfs sleehakken. Via Vai ontwerpt het allemaal. Ook dit Nederlandse merk is buiten onze landsgrenzen verkrijgbaar. Je vindt ze, naast online, ook terug in Scandinavië en bij onze buurlanden.





Nederland schoenenland

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

02-11-2023 - Slippers: geschikt voor elke gelegenheid?
Slippers zijn een veelzijdig schoeisel dat vaak wordt geassocieerd met comfort en ontspanning. Ze zijn ideaal voor warme zomerse dagen, stranduitstapjes en vrijetijdsactiviteiten. Maar zijn slippers o
Lees meer

17-11-2017 - Schoen poets dagen - Schoenpoets.shop totaal leverancier
SchoenverzorgingWij hebben alles op het gebied van schoenverzorging, voor alle verschillende materialen in verschillende prijsklasses Wij bieden via onze groothandel het grootste aanbod aan schoenver
Lees meer

11-01-2017 - Wie de schoen past?
Ken je hem nog? Al Bundy, de chagrijnige damesschoenenverkoper uit Married with Children. Altijd klagend over zijn werk; lelijke, vormloze klompen van schoenen om hem heen die hij zonder enige passie
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap