Home / Restaurant Blog / 'Ik ben een bourgondier'

'Ik ben een bourgondier'

Bourgondisch is een levensstijl waarin ‘genieten’ centraal staat. Dit wordt vaak gelinkt met lekker en uitgebreid eten. De Bourgondische levensstijl is niet voor iedereen weggelegd; je moet gevoelig zijn voor sfeer, kunnen genieten van eten en er ook de tijd voor kunnen nemen. 

Natuurlijk is niet iedereen een Bourgondiër, maar ikzelf kom wel uit een Bourgondisch nest. Ik herinner me warme zomeravonden met vrienden en familie, buiten in de tuin bij het zwembad. Mijn vader stak al vroeg de BBQ aan en we bleven uren zitten om te praten en lachen, zelfs als het kouder werd met een dekentje over de blote benen. In de winter ging het al net zo. Op zondagavonden aten wij aan de grote tafel in de woonkamer, met het dure bestek en servies. Mijn vader zette de Beatles of Clearwater Revival op en koos een goede rode port uit. Mijn moeder verzorgde een driegangendiner, vaak met gigantische porties. Mijn broer at dan witte bonen in tomatensaus in de keuken, vaak met wat restjes van het ‘grote-mensen-eten’ omdat hij nooit iets lustte. Op een doordeweekse avond aten we een normaal diner in de keuken omdat mijn vader vaak tot laat werkte, maar in mijn herinnering ging er geen avond voorbij dat mijn ouders niet dicht tegen elkaar op de bank zaten met een drankje en wat hapjes, genietend van de muziek die zo hard stond dat ze elkaar bijna niet konden verstaan. Ik vond het als kind maar saai, maar nu ik zelf volwassen en getrouwd ben, snap ik het helemaal. Het is één van de redenen dat ik kok ben geworden. Ik houdt van verse en eerlijke producten en verheug me al op de gerechten die ik ermee ga maken.

Al tijdens de mise a place begin ik op mijn gemak de tomaten, paprika’s en uien te snijden. Ik bereid de soepen, sauzen en marinades voor. Een muziekje op de achtergrond, kopje thee of koffie erbij.Ik voel me dan helemaal in mijn element. Of ik nu volgens een recept kook of op mijn eigen gevoel; ik maak het liefst alles zelf. Als de gasten binnenlopen begint het te kriebelen en wil ik niets liever dan ze zien genieten. Het komt regelmatig voor dat onze gasten de hele avond de tafel niet verlaten, dan ben ik trots op wat we hier samen neerzetten. 






Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

26-09-2023 - Culinaire verwennerij: 5 winstgevende borrelplanken voor res
Als gepassioneerde restauranteigenaar begrijp je als geen ander hoe belangrijk het is om je gasten een onvergetelijke culinaire ervaring te bieden. Een van de meest geliefde en trendy opties op menu&#
Lees meer

09-02-2020 - Bourgondisch grillen
Vlees is wel het laatste voedingsmiddel dat je zou verwachten in een rubriek over gezond eten want vlees is wel erg in het verdomhoekje terechtgekomen. Vleesvervangers zijn beter voor het milieu, maar
Lees meer

22-11-2017 - 50% Korting op drie-gangen keuze menu in Oisterwijk
Drie gangen menu Voorgerechten Italiaanse Tomatensoep Smaalvolle Pomodori tomaten room en bosui   Franse uiensoep Volle soep passend bij dit jaargetijde met crostini en kaas   Runder
Lees meer

09-02-2017 - High Tea in Oisterwijk
Ik ben vandaag op pad met Liezl!Liezl heeft dankzij mijn uit de hand gelopen hobby al de nodige high tea’s meegemaakt en is iedere keer weer even enthousiast wanneer we ergens heengaan.We
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap