Home / Persoonlijke ontwikkeling Blog / CORONA

CORONA

Van Crisis Naar Bezinning

"Van iets naars iets moois maken", heb je daar ooit van gehoord? Het is juist nu, in deze waanzinnige, bizarre en ook soms verontrustende tijd meer van toepassing dan ooit.

In de afgelopen quarantaineweken heb ik afscheid moeten nemen van twee mensen en één huisdier. Voor elk gold: een afscheid dat sowieso al moeilijk was, maar door het coronavirus nog moeilijker werd.

Zo kon ik door de maatregelen niet aanwezig zijn bij de uitvaart van persoon 1. Ik ben niet zo dol op uitvaarten (wie wel?), maar het deed pijn om niet op een officiële manier vaarwel te kunnen zeggen of steun te kunnen betuigen aan de familie.

De uitvaart van persoon 2 was klein, minder dan 20 man, maar ik mocht er gelukkig bij zijn. Mijn voornaamste reden om erheen te gaan, echter, was om de naaste familie wat troost te bieden. En hoewel de aanwezigheid van de nog geen 20 mensen in deze moeilijke tijd daarin vast een positieve rol heeft gespeeld, was het hele "1,5m uit elkaar zitten, geen handen schudden en zet die troostende knuffel maar uit je hoofd," behoorlijk pittig.

En mijn huisdiertje moest ik afgeven bij de balie, zodat de dierenarts hem even apart in een kamertje kon zetten om hem in te laten slapen, waarna ik zijn lijkje mee terug kreeg. Het voelde onmenselijk, niet alleen omdat het om een huisdier ging. Ik verwijt de dierenarts niets. Maar corona wel.

Ik begrijp heel goed waarom deze maatregelen van kracht zijn en doe mijn opperste best mij eraan te houden, in de hoop dat we dan sneller van corona af zijn of het onder controle krijgen. Maar soms voelen situaties nog pijnlijker door wat er op dit moment in de wereld heerst. Of beter gezegd: overheerst.

Toch vind ik het belangrijk om in alle negatieve situaties iets moois proberen te zien, al is het maar eventjes genieten van de zon op je gezicht of de bloesem aan de bomen.Terugkijkend op de roerige weken die nu alweer achter mij liggen, ben ik blij en dankbaar. Blij omdat het lijden voor deze mensen en dit dier is opgehouden. Dankbaar dat ik onderdeel heb mogen zijn van hun leven en zij van die van mij.

Deze positiviteit geeft mij hoop en kracht om door te gaan, vol te houden en op zoek te blijven naar iets moois. Elke dag opnieuw, in deze nare tijd.

“Van het nare het mooie maken” is niet problemen wegwuiven. Het is het noodlot aankijken, lachen en je niet klein laten krijgen, ondanks die problemen.Dus laten we van deze nare tijd iets moois maken, door er voor elkaar te zijn waar we kunnen, in de stilte die corona ons oplegt onze eigen stem te vinden en deze crisis om te zetten naar een tijd van bezinning.Zorg goed voor jezelf en wees er voor elkaar.

Daarom biedt ik nu, gedurende de hele quarantaine, gratis gesprekken aan van 30-45 minuten. Gratis, ja! Voor iedereen die een luisterend oor kan gebruiken, om wat voor reden dan ook. Ik ga je niet coachen. Ik ga je niet adviseren. Ik ga naar je luisteren.

Bel, mail of app naar 06-20250189 of [email protected] voor meer info of om een gratis gesprek aan te vragen. Dan plan ik je in, zodat ik 100% zeker de tijd kan vrijmaken die jij verdient.

En zo maak je van iets naars iets moois :)

________________________________________________________________________

Samantha Spijkers is een positivity blogger en Life & Loopbaancoach. Kijk op www.spijkerscoaching.nl voor meer informatie over life coaching, Samantha en artikelen die zij heeft geschreven.





CORONA

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

25-03-2024 - Kies voor een goede start met een coach voor ondernemers
Een eigen bedrijf starten kan best een beetje spannend zijn! Hoe zorg je dat je ondernemingsplan klopt? Waar vind je straks je eerste afnemers? Hoe ga je om met financiële tegenslagen in de eerst
Lees meer

19-01-2024 - Agile Trainingen van Capgemini volgen: Lees hier wat de plus
Binnen de digitale wereld, kunnen vernieuwing en ontwikkeling onwijs snel gaan. Daarbij zijn software en ICT onmisbare middelen geworden om werkzaamheden efficiënt uit te kunnen voeren. Denk aan
Lees meer

17-10-2023 - De impact van coachend leiderschap op werknemerstevredenheid
Als leidinggevende weet je beslist wel hoe lastig het is om goed personeel te vinden. Als je dan eenmaal een goede werknemer hebt weten te vinden, wil je deze natuurlijk tevreden houden en zorgen dat
Lees meer

31-08-2023 - Deze training kan jouw sales een boost geven
Je product kan nog zo goed zijn, als het niet verkocht wordt heb je er weinig aan. Natuurlijk heb je met allerlei factoren te maken, zoals de koopkracht en de concurrentie, maar het begint allemaal bi
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap