Home / Persoonlijke ontwikkeling Blog / EMOTIONEEL VASTZITTEN

EMOTIONEEL VASTZITTEN

4 Tips Hoe Je Weer Loskomt Als Je Emotioneel Even Vastzit

De meesten van ons ervaren het wel eens: het gevoel hebben dat je vast zit in je leven. Geen idee hebben (of juist te veel!) wat je wilt gaan doen of hoe nu verder.

Herken jij jezelf hierin? Geen nood! Onderstaande 4 tips kunnen je vast en zeker helpen om weer los te komen - en in beweging te raken, op weg naar jouw doelen.

4 Tips Om Los Te Komen Als Je Emotioneel Vastzit

  1. Ontspan - Juist door jezelf druk te maken over het hele vastzitten, kom je vaster te zitten. Vergelijk het met haasten: heb je eenmaal haast, dan ga je nog meer haasten om sneller te zijn, wat vaak juist resulteert in dat je langzamer bent. Wanneer je rustig blijft (en blijft ademen!) en alles kalm overdenkt, ben je juist sneller.Met mentaal vastzitten is het net zo: door je in allerlei spreekwoordelijke bochten te wringen, raak je alleen maar vaster en vaster. Geef jezelf in plaats daarvan de ruimte en tijd om tot rust te komen. Ga yoga doen, bijvoorbeeld. Of mediteer. Deze ontspanning heeft een positieve weerklank op je hersenen, waardoor je eerder het licht gaat zien.
  2. Beweeg - Wist je dat je, door bijvoorbeeld een half uurtje te lopen, je beide hersenhelften in werking zet? En dat je daardoor dus niet alleen beter kunt denken, maar ook je creatieve kant een boost geeft? Maar niet alleen wandelen heeft een positief effect, alle vormen van beweging eigenlijk wel. Door fysieke inspanning maakt je lichaam endorfinen aan, en endorfinen geven je een gelukkig gevoel. En een gelukkig mens piekert minder, is minder snel down en... zit minder vaak vast. Bovendien wordt stap 1 nog makkelijker als je je eerst hebt ingespannen ;)
  3. Verleg Je Focus - Kijk je alleen naar je probleem, dan zie je niet meer wat er omheen gebeurt. Dus ook een oplossing voor je probleem zal zich aan je blikveld onttrekken. Wat je beter doet is afleiding zoeken. Pieker je veel over het gevoel vast te zitten? Kijk eens een goede film, lees een spannend boek of pik die ene hobby op die je al te lang hebt laten liggen. Of probeer eens een nieuwe hobby uit. Verleg je focus op iets anders en voor je het weet kun je langs je probleem de oplossing zien liggen. Bovendien zal het gevoel IETS te doen te hebben het gevoel van vastzitten doen afzwakken. Win-win dus!
  4. Vraag Hulp - Jij bent vast niet de enige die wel eens het gevoel heeft vast te zitten. Ik ervaar het soms ook en met mij (en jou) vele anderen. Dit gegeven zou je al op moeten luchten: je bent dus niet raar en je hoeft je al helemaal nergens voor te schamen! Maar als de andere tips niet helpen, wordt het tijd je probleem te bespreken met iemand anders. Dat mag met iemand zoals ik, een professional die je inhuurt, maar misschien is er wel iemand in je directe omgeving bij wie jij je ei kwijt kunt. Een bijkomend voordeel kan zijn dat "buitenstaanders" anders naar situaties kijken dan mensen die zich in die situatie bevinden. Waarmee ik bedoel dat iemand anders zomaar een oplossing voor je vastzittende gevoel ziet liggen waar jij helemaal nooit op zou zijn gekomen - maar die misschien wel voor de hand ligt!Schroom dus niet over je gevoel met iemand anders te praten. Wie weet wat het je oplevert. En in het geval van slecht advies: ook dat is kennis! Want als iemand je een tip geeft waar jij je absoluut NIET in herkent, zegt dat ook iets over waar jij je NIET mee bezig moet houden.

Zit jij ook wel eens vast? Met deze tips kom je vast al een stuk richting "verlossing". En als echt niets je lijkt te helpen, dan bel je mij ;)

________________________________________________________________________

Samantha Spijkers is een positivity blogger en Life & Loopbaancoach. Kijk op www.spijkerscoaching.nl voor meer informatie over life coaching, Samantha en artikelen die zij heeft geschreven.





EMOTIONEEL VASTZITTEN

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

25-03-2024 - Kies voor een goede start met een coach voor ondernemers
Een eigen bedrijf starten kan best een beetje spannend zijn! Hoe zorg je dat je ondernemingsplan klopt? Waar vind je straks je eerste afnemers? Hoe ga je om met financiële tegenslagen in de eerst
Lees meer

19-01-2024 - Agile Trainingen van Capgemini volgen: Lees hier wat de plus
Binnen de digitale wereld, kunnen vernieuwing en ontwikkeling onwijs snel gaan. Daarbij zijn software en ICT onmisbare middelen geworden om werkzaamheden efficiënt uit te kunnen voeren. Denk aan
Lees meer

17-10-2023 - De impact van coachend leiderschap op werknemerstevredenheid
Als leidinggevende weet je beslist wel hoe lastig het is om goed personeel te vinden. Als je dan eenmaal een goede werknemer hebt weten te vinden, wil je deze natuurlijk tevreden houden en zorgen dat
Lees meer

31-08-2023 - Deze training kan jouw sales een boost geven
Je product kan nog zo goed zijn, als het niet verkocht wordt heb je er weinig aan. Natuurlijk heb je met allerlei factoren te maken, zoals de koopkracht en de concurrentie, maar het begint allemaal bi
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap