Home / Marketingmix Blog / SEO tips voor lokale seo

SEO tips voor lokale seo

Noord-holland

SEO tips Naarden

Welkom! We zijn verheugd dat je hier bent!

Als je al een goed begrip hebt van SEO en waarom het belangrijk is, kun je doorgaan naar hoofdstuk 2 (hoewel we aan het einde van dit hoofdstuk nog steeds aanraden om de praktische tips van Google en Bing over te slaan; het zijn nuttige vernieuwers).

Voor iedereen zal dit hoofdstuk je helpen je fundamentele SEO-kennis en vertrouwen op te bouwen naarmate je verder komt.

Wat is SEO?SEO staat voor "zoekmachineoptimalisatie". Het is de gewoonte om zowel de kwaliteit als de kwantiteit van het websiteverkeer te verhogen, evenals de blootstelling aan uw merk, via niet-betaalde (ook wel 'organische') zoekresultaten van zoekmachines genoemd.

Ondanks het acroniem gaat SEO net zo goed over mensen als over zoekmachines zelf. Het gaat erom te begrijpen waar mensen online naar zoeken, de antwoorden die ze zoeken, de woorden die ze gebruiken en het type inhoud dat ze willen gebruiken. Als u de antwoorden op deze vragen kent, kunt u verbinding maken met de mensen die online zoeken naar de oplossingen die u biedt.

Als het weten van de intentie van uw publiek een kant van de SEO-munt is, is het de andere kant om het te leveren op een manier die crawlers van zoekmachines kunnen vinden en begrijpen. Verwacht in deze gids beide te leren.

Wat betekent dat woord?Als je problemen hebt met een van de definities in dit hoofdstuk, open dan onze SEO-woordenlijst ter referentie!

Bekijk de SEO-woordenlijstBasisprincipes van zoekmachinesZoekmachines zijn antwoordapparaten. Ze speuren miljarden stukjes inhoud af en evalueren duizenden factoren om te bepalen welke inhoud uw vraag waarschijnlijk zal beantwoorden.

Zoekmachines doen dit allemaal door alle beschikbare inhoud op internet (webpagina's, pdf's, afbeeldingen, video's, enz.) Te ontdekken en te catalogiseren via een proces dat bekend staat als "crawlen en indexeren", en het vervolgens te ordenen op hoe goed het overeenkomt met de query in een proces dat we "ranking" noemen. In hoofdstuk 2 gaan we dieper in op crawlen, indexeren en rangschikken.

Welke zoekresultaten zijn 'organisch'?Zoals we eerder zeiden, zijn organische zoekresultaten degene die worden verdiend door effectieve SEO, niet waarvoor wordt betaald (d.w.z. niet adverteren). Deze waren vroeger gemakkelijk te herkennen - de advertenties waren duidelijk als zodanig gelabeld en de overige resultaten namen meestal de vorm aan van "10 blauwe links" die eronder staan ​​vermeld. Maar met de manier waarop zoeken is veranderd, hoe kunnen we vandaag organische resultaten zien?

Tegenwoordig zijn pagina's met zoekresultaten van zoekmachines - vaak "SERP's" genoemd - gevuld met meer advertenties en meer dynamische organische resultatenformaten (genaamd "SERP-functies") dan we ooit eerder hebben gezien. Enkele voorbeelden van SERP-functies zijn featured snippets (of antwoordboxen), People Also Ask-boxen, afbeeldingscarrousels, etc. Nieuwe SERP-functies blijven opduiken, grotendeels gedreven door wat mensen zoeken.

Als u bijvoorbeeld zoekt naar 'Weer in Denver', ziet u een weersvoorspelling voor de stad Denver direct in de SERP in plaats van een link naar een site met die voorspelling. En als u zoekt naar 'pizza Denver', ziet u een 'lokaal pakket'-resultaat dat bestaat uit pizzeria's in Denver. Handig toch?

Het is belangrijk om te onthouden dat zoekmachines geld verdienen met adverteren. Hun doel is om zoekopdrachten van zoekers (binnen SERP's) beter op te lossen, om ervoor te zorgen dat zoekers terugkomen en om ze langer op de SERP's te houden.

Sommige SERP-functies op Google zijn organisch en kunnen worden beïnvloed door SEO. Deze omvatten aanbevolen fragmenten (een gepromoot organisch resultaat dat een antwoord in een kader weergeeft) en gerelateerde vragen (ook bekend als "Mensen vragen ook" -kaders).

Het is vermeldenswaard dat er veel andere zoekfuncties zijn die, hoewel het geen betaalde advertenties zijn, doorgaans niet kunnen worden beïnvloed door SEO. Deze functies bevatten vaak gegevens die zijn verkregen uit eigen gegevensbronnen, zoals Wikipedia, WebMD en IMDb.

Waarom SEO belangrijk isHoewel betaalde advertenties, sociale media en andere online platforms verkeer naar websites kunnen genereren, wordt het grootste deel van het online verkeer gegenereerd door zoekmachines.

Organische zoekresultaten omvatten meer digitaal onroerend goed, lijken geloofwaardiger voor slimme zoekers en ontvangen veel meer klikken dan betaalde advertenties. Van alle zoekopdrachten in de VS klikt bijvoorbeeld slechts ~ 2,8% van de mensen op betaalde advertenties.

In een notendop: SEO heeft ~ 20x meer traffic-kansen dan PPC op zowel mobiel als desktop.

SEO is ook een van de weinige online marketingkanalen die, als ze correct zijn opgezet, in de loop van de tijd dividend kunnen blijven betalen. Als u een solide stuk inhoud levert dat het verdient om op de juiste zoekwoorden te worden geplaatst, kan uw verkeer na verloop van tijd sneeuwballen, terwijl advertenties voortdurend geld nodig hebben om verkeer naar uw site te leiden.

Zoekmachines worden slimmer, maar ze hebben nog steeds onze hulp nodig.

Door uw site te optimaliseren, kunt u betere informatie leveren aan zoekmachines, zodat uw inhoud correct kan worden geïndexeerd en weergegeven in zoekresultaten.

Moet ik een SEO-professional, consultant of bureau inhuren?Afhankelijk van je bandbreedte, leerbereidheid en de complexiteit van je website (s), kun je zelf wat basis SEO doen. Of misschien zeg je





SEO tips voor lokale seo

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

08-03-2024 - TikTok als marketingtool: de voordelen van views bestellen
In het hedendaagse digitale tijdperk is TikTok uitgegroeid tot een onmisbaar platform voor digitale marketing. Met miljoenen gebruikers wereldwijd biedt het unieke kansen voor merken en individuen om
Lees meer

30-05-2023 - Waarom vinden consumenten de concurrentie wel en jouw bedrij
Je bent ervan overtuigd dat je een prachtig product hebt. Ook weet je zeker dat er een markt voor is en je biedt het aan voor een prima prijs. Er is alleen een probleem. Je product wordt niet gevonden
Lees meer

10-05-2023 - B2B marketing is een vak apart
In de wereld van marketing zijn er verschillende disciplines waaruit je kunt kiezen, zoals B2C (business-to-consumer) en B2B (business-to-business) marketing. B2B marketing richt zich op het
Lees meer

10-05-2023 - 7 tips om als bedrijf tevreden klanten te krijgen
Een bedrijf dat tevreden klanten heeft, is een succesvol bedrijf. Maar hoe zorg je ervoor dat je als bedrijf de juiste strategieën en technieken gebruikt zodat je klanttevredenheid hoog blijft? G
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap