Home / Incassobureau Blog / Wanneer biedt een vordering verkopen uitkomst?

Wanneer biedt een vordering verkopen uitkomst?

Wanneer biedt een vordering verkopen uitkomst?

Overweegt u uw vordering te verkopen en wilt u weten waar u aan toe bent? Kies voor een betrouwbaar incassobureau of een specialist op dit gebied. Het verkopen van een vordering is zowel voor ondernemers als voor particulieren mogelijk.

Bij ondernemers kan het bijvoorbeeld gaan om achterstallige betalingen van klanten of om een leverancier die nog diensten moet leveren. Voor particulieren gaat het vaak om leningen, salaris dat nog moet worden uitbetaald of een bedrag dat een verzekeraard nog dient uit te betalen. Wanneer kunnen ondernemers en particulieren een vordering verkopen? Dit leggen wij graag aan u uit!

Wanneer kunt u als ondernemer een vordering verkopen?

Als ondernemer is het erg belangrijk dat uw cash flow op orde is. Is dit bij u niet helemaal het geval en heeft u een aantal debiteuren die niet aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen? Dan kan het verkopen van deze vordering of meerdere vorderingen een uitkomst zijn. Waarschijnlijk heeft u uw klanten herhaaldelijk herinnerd of zelfs aanmaningen hebben gestuurd. Dit geeft u als ondernemer een hoop stress, ongemak en misschien maakt het u zelfs boos. U heeft immers diensten of producten geleverd en moet wel btw afdragen over uw omzet, terwijl u uw geld niet binnen heeft.

Wellicht heeft u een betalingsregeling met uw debiteuren getroffen, maar hebben ze zich hier niet aan gehouden. Sommige ondernemers zijn dit stadium al lang voorbij. Een vordering verkopen aan een incassobureau of een bedrijf welke gespecialiseerd is in financiële intermediatie biedt u rust en ruimte. Zo’n bedrijf draagt zorg voor een snelle en tijdige betaling.

Hoe gaat het in zijn werk voor particulieren?

Ook als particulier kunt u een vordering verkopen. Dit kan nodig zijn wanneer een vriend, kennis of iemand anders geld van u heeft geleend. Er is bijvoorbeeld een heftige ruzie ontstaan. Vervolgens geeft hij/zij aan het geleende geld nooit meer terug te willen betalen. Dit kan u veel stress opleveren, vooral als het gaat om iemand waar u eerder goed door één deur kon. Het verkopen van een vordering kan daarom echt een uitkomst zijn, zodat u wat meer rust krijgt.

Contact

Wilt u meer informatie over de kosten van het verkopen van een vordering? Bezoek de website van Debt Capital. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.





Wanneer biedt een vordering verkopen uitkomst?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

14-02-2023 - Laat openstaande facturen incasseren bij wanbetalers
Als ondernemer weet je dat niets vervelender is, dan een afnemer die diens openstaande facturen niet tijdig betaalt. Het kost je niet alleen onnodig veel tijd om voortdurend achter een dergelijke part
Lees meer

13-10-2022 - Incassobureau inschakelen
Ben jij ondernemer en struggle jij met je klantrelaties door de openstaande rekeningen? Dan kan je een incassobureau inschakelen. Incassobureau inschakelen voor bedrijven Ondernemers horen op ti
Lees meer

30-06-2022 - Wat te doen als je niet betaald wordt?
Stel je voor, je stuurt een factuur uit die betaald dient te worden, maar dit blijft uitgesteld worden en je ziet het bedrag niet meer verschijnen. Hoe ga je dan te werk? Er zijn verschillende stappen
Lees meer

22-06-2022 - Alles wat je moet weten over een betalingsherinnering
Heb je een klant enige tijd geleden een factuur gestuurd, maar is deze nog niet voldaan terwijl de betalingstermijn al wel verstreken is? Ga dan niet direct op je achterste poten staan, maar stuur eer
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap